Uitleg

Ga naar beneden

Uitleg

Bericht van Lacernella Rubra op za 1 feb 2014 - 18:27

De Weerwolven van Wakkerdam is van oorsprong een gezelschapsspel (kaartspel), met als “simpele” doel: als enige overlevende overblijven. Het spel is echter ook goed in RPG-vorm te spelen en mij leek het leuk dat eens op Kickstart te proberen!

Eerst even korte, huishoudelijke mededelingen:
• Rollen dien je geheim te houden, tenzij je gedood bent!
• Posts zijn minimaal 10 woorden lang, en maximaal 500 woorden. Dit om het tempo erin te houden.
• Er wordt van je verwacht dat je dagelijks je inbox kunt controleren. Ook dit: om het tempo erin te houden. Lukt het een keertje niet om online te komen, laat het dan even van tevoren weten, dan houd ik er rekening mee.
• Als je 3 IC dagen achter elkaar niet gereageerd hebt, lig je uit het spel, tenzij je via PM hebt aangegeven dat je niet online kunt komen.

Het Spel
Wakkerdam is een klein en rustig dorpje, maar wordt geteisterd door brute moorden. Een groep weerwolven is actief in het dorp en moord langzaam maar zeker het hele dorp uit! Natuurlijk laten de brave burgers dit niet zomaar gebeuren: zij proberen erachter te komen wie de wolven zijn en krijgen daarbij (hoewel zij dit niet weten!) hulp van een Ziener en een Heks. Ook zijn er twee geliefden in het dorp, die geen enkel ander doel voor ogen hebben dan samen in leven te blijven.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er dus een aantal rollen te verdelen in dit – jaja – rollenspel. Elke speler krijgt van mij via PM een rol toegestuurd. (Zie kopje “Rollen” voor de uitleg over jouw rol!) Deze rol dient hij of zij strikt geheim te houden. Heeft iedereen zijn rol ontvangen en begrepen, dan dient de “eerste nacht” zich aan en begint het spel.

(Vanaf nu hebben we het bij “nacht” dus over een IC-nacht, en bij “dag” over een IC-dag!)

In de eerste nacht komen de bijzondere rollen in actie.
• Cupido zal twee geliefden kiezen, de geliefden krijgen van mij een PM dat zij geliefden zijn.
• De ziener mag via PM een naam opvragen om diens rol te zien.
• De weerwolven kiezen via PM hun slachtoffer (zij weten van elkaar dat ze weerwolven zijn en beslissen onderling wie er sterft en sturen de uitkomst naar mij toe).
• en de heks mag beslissen of ze haar drankjes gebruikt of niet (ook dit gebeurt via PM).

In een nacht gebeurt er dus een hoop, maar eigenlijk gebeurt alles via PM. Als de eerste nacht voorbij is, zal ik een post plaatsen waarin ik vertel wat er die nacht is gebeurd. Jullie kunnen daar met mooie en vooral ook korte IC posts op reageren, waarin jullie:
• verdenkingen mogen uitten.
• jullie je verkiesbaar mogen stellen als burgemeester en mogen stemmen voor een nieuwe burgemeester (de oude burgemeester van Wakkerdam is helaas verdwenen).
• en mogen stemmen wie er aan de galg zal worden gehangen.
Tijdens dit alles houden jullie je rol nog altijd geheim!

Is de eerste dag voorbij, dan vangt er weer een nieuwe nacht aan, waarin wederom alle speciale rollen aan bod zullen komen, behalve Cupido.

Zo zal het spel voortduren, tot er uiteindelijk
• óf één winnaar is,
• óf alleen nog maar weerwolven over zijn,
• óf de geliefden over zijn.

Uiteraard zal ik tijdens het spel zelf nog het één en ander toelichten om het spel in goede banen te leiden. Heb je toch nog vragen, stel die dan gerust via PM (als de vraag jouw rol kan verraden) of in dit topic.


Rollen
• Spelleider
Dat ben ik. Ik zal mijn best doen het spel in goede banen te leiden. Ik ben niet verkiesbaar als burgemeester, noch kan ik doodgestemd worden door burgers of weerwolven. M.a.w. ik heb IC niets met het spel te maken, maar ben er alleen om het verhaal aan elkaar te rijgen.

• Cupido
Cupido is alleen in de eerste nacht actief. Hij kiest twee personen uit die hij koppelt en later als “Geliefden” door het leven zullen gaan. Dit doet hij door een PM naar mij te sturen, met daarin de namen van de twee personen die hij wil koppelen. Hij mag ook zichzelf als Geliefde aanwijzen.

• De geliefden
De Geliefden krijgen via PM van mij te horen dat ze geliefden zijn. Zij dragen de rol “Geliefde” naast de rol die ze eerder al toegedeeld hadden gekregen. M.a.w. Iemand kan bijv. zowel Geliefde als Weerwolf zijn. De Geliefden proberen samen door te leven. Sterft één van hen, dan sterft de ander helaas ook.

• Ziener
De Ziener mag elke nacht de rol van een mede-speler zien. Dit doet hij door een PM naar mij te sturen, met daarin de naam van de persoon wiens rol hij wil zien. Ik stuur vervolgens een PM terug met daarin de rol van die persoon. De Ziener mag niet aan de anderen laten weten dat hij Ziener is, maar moet door mooie praatjes aan de anderen duidelijk proberen te maken wie er Weerwolf is en wie niet.

• Weerwolven (Aantal afhankelijk van het aantal aanmeldingen)
De Weerwolven zullen onderling elke nacht overleggen wie zij dood willen hebben. Dit doen zij via PM (of via een ander medium, als de anderen hun overleg maar niet kunnen meelezen!) Via PM laat één van hen mij vervolgens ook weten wie het slachtoffer van die nacht wordt.

• Besmettelijke Wolf
Eenmalig kan deze speler het slachtoffer in een weerwolf veranderen in plaats van het op te eten.

• De heks
De heks beschikt over twee drankjes: een drankje om iemand te doden en een drankje om iemand te redden. Ze mag beide drankjes slechts één keer gebruiken in het hele spel. Elke nacht wordt haar gevraagd of zij de door de Weerwolven aangewezen persoon wil redden van de dood en of zij iemand wil vermoorden. Ze is niet verplicht meteen haar drankjes te gebruiken, sterker nog, dat is alles behalve verstandig! De heks moet tactisch zien te overwegen wie zij redt en wie zij doodt.

• Toegewijde Dienstmeisje
Het toegewijde dienstmeisje offert zich op voor een andere rol. De speler wisselt dan zijn kaart met de speler die zal sterven door de stemming. De veroordeelde speler zal nog steeds sterven, maar het oorspronkelijke dienstmeisje speelt nu verder met de kaart van de veroordeelde.

• De jager
De Jager komt pas in actie als hij gedood wordt. In zijn laatste seconden weet hij zijn jachtgeweer te pakken en lost hij een laatste schot op een persoon naar keuze. Dit doet hij door een IC post te schrijven.

• Geest
Als een geest wordt weg gestemd of door de weerwolven wordt dood gemaakt mag hij iemand weer levend maken of iemand meenemen naar de dood zoals de jager.

• Burger
Burgers hebben geen bijzondere functie in het spel. Zij zijn "gewone" lieden. Overdag mogen zij meestemmen en meediscussiëren met wie er dood moet en wie er burgemeester mag worden (zelf mogen ze zich ook verkiesbaar stellen!), 's nachts slapen zij.

• Burgemeester
Voor overdag kan er door "verkiezingen" een burgemeester aangeduid worden. Hij zal het gesprek leiden. De burgemeester krijgt een extra stem, en als de stemmen op wie dood moet 50-50 zijn, dan zijn de twee stemmen van de burgemeester doorslaggevend. Dit kan ervoor zorgen dat er niet eindeloos geargumenteerd wordt. Als de burgemeester vermoord wordt, kan hij, terwijl hij zijn laatste ademtocht uitblaast, nog een opvolger benoemen. 

_________________
avatar
Lacernella Rubra
Moderator

Aantal berichten : 250
Registratiedatum : 14-12-13
Leeftijd : 25
Naam : Anita

Profiel bekijken http://hongerspelenrpg.actieforum.com/

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum