[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Pagina 1 van 3 1, 2, 3  Volgende

Ga naar beneden

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Empty [Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Bericht van CCDragon op zo 9 feb 2014 - 17:58

Okee, de titel kwam even uit de lucht vallen, want had er nog helemaal niet over nagedacht hoe ik het zou moeten noemen xD

Goed, na het kijken van Pokémon the Origin (als je het niet kent, ga het NU opzoeken op Youtube! Het is awesome!) begon ik te denken: Wat als? Wat als Red er niet was geweest? Wat als TR echt aan de macht was gekomen? Daar ligt de basis van dit idee.

Het speelt zich af in Kanto, puur omdat TR daar is ontstaan. Maar dit is niet meer het Kanto van vroeger. Pokémon zijn een big business geworden. Pokémon kunnen enkel nog gekocht worden, wilde Pokémon zijn schaars en zeer gevaarlijk. En wil jij een Pokémon hebben? Dan zal je een vergunning nodig hebben.

Wilde Pokémon
De populatie van wilde Pokémon is flink geslonken sinds TR aan de macht kwam. Mensen begon op brute wijze zoveel mogelijk Pokémon te vangen, om het aanbod te verkleinen en de prijs van Pokémon op te drijven. De Pokémon die in het wild overbleven werd schuw en vals. De wet van de sterkste gold meer dan ooit. Elke wilde Pokémon werd vanaf zijn geboorte door zijn ouders opgevoed met het idee dat mensen gevaarlijk waren en dat je moest vechten of vluchten.

Pokémon kopen
Het was een vicieuze cirkel. Wilde Pokémon werden steeds schaarser en bovenal steeds gevaarlijker. Uiteindelijk voerde Kanto een wet door dat stelde dat je enkel Pokémon mocht kopen van fokkerijen. Natuurlijk waren er eerlijke fokkers die hun Pokémon goed behandelden en verzorgden, maar het waren de melkers, de mensen die alleen maar geld zagen, die de situatie zwaar misbruikten. Kleine kooien, vreselijke omstandigheden. Hoewel de politie zijn uiterste best doet om dit soort bedrijven op te rollen, gebeurt het maar wat te vaak.

Pokémon licentie
Vanwege de omstandigheden voerde Kanto nog een wet in: voor het houden van een Pokémon was je een licentie nodig. Hiervoor moest je minstens 18 zijn en een cursus doorlopen. Daarnaast was dit alles natuurlijk niet gratis. Vele kinderen, maar ook volwassenen zagen zich gedwongen hun Pokémon vrij te laten of te verkopen.
Er werd een nieuw programma opgezet: Het Pokémon Excellence Program. Kinderen konden dit programma volgen vanaf hun eerste jaar Highschool. Dit programma duurt 6 jaar, is behoorlijk prijzig én verhoogd de werkdruk voor de leerling, aangezien dit allemaal extra vakken zijn naast het reguliere programma. Elk jaar halen maar een handjevol 18jarigen hun Pokémon Licentie.

Aan de slag
Zoals je hebt gemerkt draait deze wereld om geld. De meeste mensen hebben een reguliere baan op kantoor of in de bouw. Echter, de wereld ligt open voor mensen met een Pokémon licentie. Omdat maar een klein percentage van de mensen in Kanto deze licentie heeft, zijn ze erg gewild voor bepaalde banen. Hoofd van de bouw, zodat er Machoke tijdens de bouw gebruikt kunnen worden, leider in een Powerplant, zodat ze een groter aantal Voltorb en Electrode mogen gebruiken, etc. Wil je echter echt voor het grote geld gaan, dan moet je een stapje verder doen.

Gymleiders
Toen TR aan de macht kwam, werden alle Gymleiders uit hun functie ontheven. Er werden nieuwe Gyms opgezet, met Gymleiders die dit baantje alleen deden omdat er een dik salaris aanhing. De functie van de Gyms veranderde ook. I.p.v. Badges verzamelen om naar de Pokémon League te kunnen, werden Badges gebruikt als een niveau aanduiding. Wilde je een hoge baan, met een goed salaris? Dan zul je meer badges moeten verzamelen. De badges gelden als een soort diploma's. Meer badges, betekend een hoger niveau op je Pokémon Licentie, wat betekend dat je meer en gevaarlijkere Pokémon in je bezit mag hebben.Nu ik het allemaal nog eens doorlees, vraag ik me eigenlijk af wat het doel van de RPG moet worden. De wereld op zich is natuurlijk heel interessant, maar wat zou een plot kunnen zijn? Een verzet organiseren à la Greenpeace of IFAW? (PokéPeace!)
Ik denk dat ik mensen zou laten beginnen met een pas afgestudeerde student(e) die zijn Pokémon Licentie heeft gehaald, hoewel ik op zich ook wel ruimte wil laten voor mensen zonder een licentie.

Verder heb ik nog niet echt nagedacht over de technische kant, zoals hoe ik een geld systeem oid zou moeten organiseren, maar dit is vooral om even te zien of hier animo voor zou kunnen zijn en wat mensen van het idee vinden. Het wijkt namelijk enorm af van het originele Pokémon concept.

_________________
[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days 8Cdz9Ap
CCDragon
CCDragon

Aantal berichten : 335
Registratiedatum : 03-01-14
Leeftijd : 26
Woonplaats : Drenthe / Leeuwarden
Naam : Carla

Profiel bekijken http://www.kanto-experience.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Empty Re: [Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Bericht van Cricket op zo 9 feb 2014 - 18:03

Ik vind het zelf heel erg goed klinken en een duisterdere wereld klinkt ook heel erg goed! Toch heb ik een aantal vragen:

- Hoe is de traditie van Pokémon wedstrijden nu?
Zijn de gevechten meer als sport of gaan ze nu meer in Nuzlocke stijl? Bij duisterdere forums moest ik er namelijk aan denken of er niet een groter prijskaartje aan het vechten hangt of is het nog steeds alleen maar voor sport?

Generaties
Uit welke generatie kun je Pokémon krijgen? Nog steeds alleen maar Kanto? Of kan men door de handel in Pokémon meer soorten Pokémon krijgen?

Mensen zonder Licentie
Stel je karakter heeft nooit z'n licentie gehaald? Kan deze dan uberhaupt nog wat met Pokémon? Of zou je dan 'illegale' situaties krijgen?

Ik vind het in ieder geval een heel gaaf idee ^^ Ik kan misschien nog wel komen met nog meer vragen x'D

_________________
[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days L2wlREx
Cricket
Cricket
Admin

Aantal berichten : 479
Registratiedatum : 08-12-13
Woonplaats : Apeldoorn
Naam : Babs

Profiel bekijken http://kickstart.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Empty Re: [Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Bericht van A Lion Of The Rock op zo 9 feb 2014 - 18:08

Als dit een officiele rpg website word dan meldt ik me sowieso aan! Dark themed rpg's zijn erg awesome naar mijn mening. Ook is het vast anders rpg'en nu de verhaallijn totaal anders is dan normaal. Je bent niet tien, je krijgt niet je aller eerste Pokémon, maar je bent opgegroeid in een duistere wereld vol corruptie en chaos. Brengt me op een ideetje;

Babs zei; Generaties
Uit welke generatie kun je Pokémon krijgen? Nog steeds alleen maar Kanto? Of kan men door de handel in Pokémon meer soorten Pokémon krijgen?
Misschien is het een idee om hiervan een zwarte markt te maken! Alle Pokémon die niet Kanto exclusive zijn en dus uit alle andere regio's komen zijn alleen te verkrijgen via een zwarte markt en zullen vaak veel geld kosten, aangezien de leveranciers door hebben dat je met dit idee aardig wat winst kan maken.

Al met al, ik ben zeker voor. Dit is een heel leuk idee, en de 18jarige licentie dingen spreekt me zeer aan! Smile

_________________
"We came into this world together,

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Tumblr_n7y5jzEUYn1qg4mbyo3_500

we belong together"

A Lion Of The Rock
A Lion Of The Rock

Aantal berichten : 201
Registratiedatum : 14-12-13
Leeftijd : 23
Naam : Lianne

Profiel bekijken http://roaringwithpride.tumblr.com/

Terug naar boven Ga naar beneden

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Empty Re: [Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Bericht van CCDragon op zo 9 feb 2014 - 18:12

Pokémon wedstrijden
Pokémon zijn business! Dus ook de wedstrijden. Ik zie het voor me dat er toernooien worden georganiseerd waarbij geldprijzen te winnen vallen. Ik zie het idd wel wat meer Nuzlockachtig voor me, hoewel er bij echte officiële wedstrijden dan geen doden vallen vanwege de scheidsrechter. Echter zullen er ook veel illegale gevechten tot de dood plaats vinden (denk aan hondengevechten) en zullen dingen zoals Pokémon boksen etc ook populairder worden, omdat Pokémon steeds meer als dingen voor vermaak gezien worden.
De zachtere kant zijn natuurlijk de Contests, die niet echt veranderen, maar meer op de competitieve modewereld gaan lijken, vanwege de geldprijzen.

Generatie
Ja en nee. Het hangt van de zeldzaamheid. Hoewel een Starly niks sterkers is dan een Pidgey, zal een Starly toch duurder zijn in de aanschaf, omdat hij uit Sinnoh komt. Maar het is zeker mogelijk. Een zwarte markt klinkt ook wel echt heel awesome.

Geen licentie
Mensen/tieners zonder een licentie zullen nooit tot nauwelijks in aanraking komen met Pokémon. Die zullen een gewoon leventje leiden, zoals wij het kennen. Het is echter niet onmogelijk dat hij/zij in contact komt met Pokémon door een bekende oid. Stel dat een meisje en een jongen gaan trouwen, en het meisje heeft een licentie, mogen ze wel Pokémon in huis hebben, ondanks dat de jongen geen licentie heeft. Hij zal dan wel iets van een extra verzekering af moeten sluiten, een Pokémon letsel verzekering ofzo xD

_________________
[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days 8Cdz9Ap
CCDragon
CCDragon

Aantal berichten : 335
Registratiedatum : 03-01-14
Leeftijd : 26
Woonplaats : Drenthe / Leeuwarden
Naam : Carla

Profiel bekijken http://www.kanto-experience.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Empty Re: [Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Bericht van Cricket op zo 9 feb 2014 - 18:15

Hmm, maar als Pokémon vals zijn geworden, hoe verdedigen mensen zonder licentie zich dan van wilde Pokémon aanvallen als ze per ongeluk een Pokémon provoceren? Of zouden daar speciale escortes voor zijn? Het zou wel een goede verdeel en heers situatie zijn voor Team Rocket natuurlijk, de meeste mensen zitten dan redelijk vast in hun dorpen. xD

_________________
[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days L2wlREx
Cricket
Cricket
Admin

Aantal berichten : 479
Registratiedatum : 08-12-13
Woonplaats : Apeldoorn
Naam : Babs

Profiel bekijken http://kickstart.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Empty Re: [Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Bericht van CCDragon op zo 9 feb 2014 - 18:18

Het is de moderne wereld! We hebben auto's, treinen, computers, alles. Wilde Pokémon blijven diep in het wild verborgen. Bedoel, heb jij ooit een wild zwijn of een wolf gezien? Nope, maar ze zijn er wel! Het is eigenlijk de moderne wereld zoals wij hem kennen, maar dan met een donkere Pokémon tintje.

_________________
[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days 8Cdz9Ap
CCDragon
CCDragon

Aantal berichten : 335
Registratiedatum : 03-01-14
Leeftijd : 26
Woonplaats : Drenthe / Leeuwarden
Naam : Carla

Profiel bekijken http://www.kanto-experience.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Empty Re: [Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Bericht van Cricket op zo 9 feb 2014 - 18:22

Oké ^-^ Ik had dat even gemist van die moderne wereld, mijn excuses. xD (En ja, ik heb meerdere wilde zwijnen in het wild gezien Razz )

_________________
[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days L2wlREx
Cricket
Cricket
Admin

Aantal berichten : 479
Registratiedatum : 08-12-13
Woonplaats : Apeldoorn
Naam : Babs

Profiel bekijken http://kickstart.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Empty Re: [Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Bericht van A Lion Of The Rock op zo 9 feb 2014 - 18:22

Wauw, ik vind het idee echt zo awesome! En je je hebt gelijk .. ik kan me voorstellen dat je veel meer geld neer legt voor een Dratini dan een Bidoof (; Dat honden gevecht gebeuren als voorbeeld, dat had ik ook vaak in mijn hoofd. Als Pokémon echt was zou inderdaad een Pikachu die een Pidgey scratched een flinke kras achterlaten op die arme Pidgey xd

Oh de Nuzlock gebeuren brengt vast meer spanning en verhoogt de moeilijkheidsgraad wat meer- vraagje; Als je in gevecht raakt met een andere trainer, én het is Nuzlock based, kan het dus zo maar gebeuren dat je opeens je Pokémon kwijtraakt omdat hij overlijd aan zijn verwondingen? Of is het ook weer met toestemming om dat te laten gebeuren? Misschien kan je speciale dingen aangeven in je topic als je toestemt dat je Pokémon inderdaad 'niet echt intentional' vermoord mag worden?

Gewoon wat ideetjes .. ;D

_________________
"We came into this world together,

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Tumblr_n7y5jzEUYn1qg4mbyo3_500

we belong together"

A Lion Of The Rock
A Lion Of The Rock

Aantal berichten : 201
Registratiedatum : 14-12-13
Leeftijd : 23
Naam : Lianne

Profiel bekijken http://roaringwithpride.tumblr.com/

Terug naar boven Ga naar beneden

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Empty Re: [Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Bericht van Lone Wanderer op zo 9 feb 2014 - 18:26

Het klinkt echt als een enorm awesome idee! Ik denk ook niet dat je je zorgen moet maken om een plot/doel: iedereen kan voor zijn eigen personage zijn eigen doel stellen. Wil je heerser van Kanto worden? Dan zet je dat in je KK. Wil je de regering juist omver werpen? Dan zet je dat juist in je KK. Dat moet je dan natuurlijk een beetje stimuleren, door een kopje "doel in het leven" of zoiets. Het is zeker een veelbelovend (en origineel) idee!

_________________
[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days FLTF-gif
It's your name they are calling... You're welcome home....
Lone Wanderer
Lone Wanderer

Aantal berichten : 177
Registratiedatum : 14-12-13
Leeftijd : 25
Naam : Anja

Profiel bekijken http://hongerspelenrpg.actieforum.com/forum

Terug naar boven Ga naar beneden

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Empty Re: [Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Bericht van CCDragon op zo 9 feb 2014 - 18:56

@Babs: Ja, okee, maar die viel je niet aan ofzo, of wel? Terwijl wilde zwijnen echt enorm gevaarlijk kunnen zijn Razz

@Lianne: Ja, het is op zich wel cool om het Nuzlock based te doen. Als je dan met een trainer in een gevecht verzeilt raakt, spreek je van te voren (zowel IC als OOC) af of dit tot de dood is. Je kan je echter altijd eerder terugtrekken natuurlijk. Maar jou Pokémon mag nooit gedood worden door een ander zonder jouw toestemming.

@Anja: Ja, dat is ook wel weer zo idd! De wereld op zich geeft al genoeg mogelijkheden.

Ik heb alleen één ding waar ik mijn hoofd over breek: Hoe doe ik dit met geld? Het ene karakter is natuurlijk veel rijker dan het andere karakter. Ik zat eraan te denken om een nieuw lid een bedrag tussen de 100 en 600 euro te laten kiezen (afhankelijk van zijn afkomst etc) om mee te beginnen. Het word dan wel veel werk om bij te houden hoeveel geld iedereen heeft. Het lijkt me namelijk wel gaaf om leden echt geld aan elkaar te laten betalen bij gevechten én natuurlijk het kopen van Pokémon.

Daarnaast had ik nog een idee. Aangezien je een 18jarige speelt die net begint, krijg je je eerste Pokémon aangeboden door jouw Highschool. Deze zal een mod dan bepalen door middel van een random generator (alleen basic pokémon natuurlijk). Dus wanneer iemand zijn KK inlevert, weet hij nog niet welke Pokémon hij krijgt. Word hij goedgekeurd, dan post de mod er ook meteen onder welke Pokémon hij/zij ontvangt. Dus iedereens eerste post is eigen de kennismaking met hun nieuwe Pokémon (en zo kan het natuurlijk dat het rijkeluisjochie met een caterpie opgescheept zit en de arme nerd met een magnemote oid)

_________________
[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days 8Cdz9Ap
CCDragon
CCDragon

Aantal berichten : 335
Registratiedatum : 03-01-14
Leeftijd : 26
Woonplaats : Drenthe / Leeuwarden
Naam : Carla

Profiel bekijken http://www.kanto-experience.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Empty Re: [Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Bericht van A Lion Of The Rock op zo 9 feb 2014 - 19:02

Het geld idee is veel werk om bij te houden ja, maar heel erg handig! Zo kun je niet over-vechten want als je alleen maar verliest ben je op een gegeven moment blut .. xd Dat van die generator klinkt natuurlijk altijd goed. Zo krijgt iedereen een eerlijke kans! En het geld idee is ook een gaaf idee! Dat maakt de rpg zo veel uitgebreider en interessanter. Je móet wel verder rpg'en als je blut bent gevochten- want je wilt toch wel verder natuurlijk! ;D Voor nu heb ik niet echt ideeën meer want een concrete basis is nu wel gelegd denk ik zo .. Misschien nog als eventuele toevoeging dat je geld ook kan winnen met een dagelijks spel zoals .. I dunno, hoe heet dat spel ook weer? Dan druk je op de knop en dan gaan die tekentjes rollen en als je 3 dezelfde op één rij hebt dan win je wat. Maximum 50 en het minimum 5,- Dan krijg je toch wat geld er bij? Dit kan je in de rpg doen bijvoorbeeld in een duister achterbuurtje of iets? x'D

_________________
"We came into this world together,

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Tumblr_n7y5jzEUYn1qg4mbyo3_500

we belong together"

A Lion Of The Rock
A Lion Of The Rock

Aantal berichten : 201
Registratiedatum : 14-12-13
Leeftijd : 23
Naam : Lianne

Profiel bekijken http://roaringwithpride.tumblr.com/

Terug naar boven Ga naar beneden

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Empty Re: [Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Bericht van CCDragon op zo 9 feb 2014 - 19:15

O, een fruitmachine! Dat is best wel cool om een soort van game corner te installeren. Of elke maand een wedstrijd te organiseren zodat er geld verdiend kan worden. Er zijn wel meer manieren te verzinnen om ervoor te zorgen dat mensen niet vast komen te zitten in de RPG, omdat ze geen geld hebben.

Even nog een ideetje over het kopen van Pokémon. Het is wel leuk om een paar vaste Pokémon te hebben die altijd verkrijgbaar zijn, zoals de common Pokémon (Pidgey, Rattata, weedle, etc) en een paar Pokémon die steeds wisselen. Dus dat er de ene maand een Lapras en Scyther te koop is, en de andere maand een Magmar en Electabuzz.

_________________
[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days 8Cdz9Ap
CCDragon
CCDragon

Aantal berichten : 335
Registratiedatum : 03-01-14
Leeftijd : 26
Woonplaats : Drenthe / Leeuwarden
Naam : Carla

Profiel bekijken http://www.kanto-experience.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Empty Re: [Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Bericht van A Lion Of The Rock op zo 9 feb 2014 - 19:19

Já! Een Fruitmachine! Dat was het!

Ja, dat is fair denk ik zo. Heb je al enig idee voor de gemiddelde prijs? Aangezien je minimaal met 100 start en maximaal met 600 zou ik zeggen .. 100 voor een off Kanto baby Pokémon en iets daar onder (70?) voor een Kanto Pokez? Ik ben heel slecht met prijzen maar het was een voorstel.. *awkward laugh*. Echte bommenwerpers als Lapras/Scyther/Pinsir iets als 1OOO? Zo dat het moeilijk is die te krijgen? ( Misschien iets té duur? xD)

_________________
"We came into this world together,

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Tumblr_n7y5jzEUYn1qg4mbyo3_500

we belong together"

A Lion Of The Rock
A Lion Of The Rock

Aantal berichten : 201
Registratiedatum : 14-12-13
Leeftijd : 23
Naam : Lianne

Profiel bekijken http://roaringwithpride.tumblr.com/

Terug naar boven Ga naar beneden

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Empty Re: [Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Bericht van CCDragon op zo 9 feb 2014 - 19:25

Ik denk dat dit ook afhangt van het level etc. van de Pokémon. Als je bijv. kijkt naar puppy's en kittens. Voor echte ras beestjes betaal je zo een paar 100 euro, terwijl je bij andere mensen thuis gratis één op kan halen.

Ik zou idd iets van 50 of 70 voor een standaard Kanto Pokémon van level 5 oid rekenen. Hoe sterker en zeldzamer de Pokémon, hoe duurder de prijs natuurlijk. Zal even kijken of ik een prijzenlijst in elkaar kan flansen.

_________________
[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days 8Cdz9Ap
CCDragon
CCDragon

Aantal berichten : 335
Registratiedatum : 03-01-14
Leeftijd : 26
Woonplaats : Drenthe / Leeuwarden
Naam : Carla

Profiel bekijken http://www.kanto-experience.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Empty Re: [Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Bericht van A Lion Of The Rock op zo 9 feb 2014 - 19:28

Nice! Ik was vergeten dat je het over Pokémon Origin had toen we origineel dit begonnen- wat inhoud dat je dus ook HP bar's ziet bij Gym gevechten en zo?

Dat terzijden voor ik je helemaal onderspam met vragen die toch weinig inhoud hebben gekregen merk ik- kan ik niet wachten tot je dit gaat uitwerken! Ik vind het een absoluut super idee en ik hoop zeker dat het actief gaat worden mocht het er komen.

_________________
"We came into this world together,

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Tumblr_n7y5jzEUYn1qg4mbyo3_500

we belong together"

A Lion Of The Rock
A Lion Of The Rock

Aantal berichten : 201
Registratiedatum : 14-12-13
Leeftijd : 23
Naam : Lianne

Profiel bekijken http://roaringwithpride.tumblr.com/

Terug naar boven Ga naar beneden

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Empty Re: [Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Bericht van CCDragon op zo 9 feb 2014 - 19:33

Ja, idd! En ook het realisme van de gevechten. Vooral dat eerst gevecht tussen Charmander en Squirtle was echt gewoon zielig om te zien 0.o

Haha, wel leuk dat er zo enthousiast op gereageerd word! Wilde het eerst gewoon even in de groep gooien, maar misschien moet ik toch maar echt wat gaan doen met het idee.

_________________
[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days 8Cdz9Ap
CCDragon
CCDragon

Aantal berichten : 335
Registratiedatum : 03-01-14
Leeftijd : 26
Woonplaats : Drenthe / Leeuwarden
Naam : Carla

Profiel bekijken http://www.kanto-experience.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Empty Re: [Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Bericht van A Lion Of The Rock op zo 9 feb 2014 - 19:38

Ja! Dat moet je zeker! ): Haha ja! Toen ik dat zag had ik echt iets van; Dayum .. zo moet het zijn! >D Doet me denken aan die periode een hele tijd terug .. dat een stelletje freaks het té letterlijk had genomen met dat Pokémon gevecht en ze daar een spel op hadden gemaakt dat je je Pokémon zo laat vechten dat het op mishandeling lijkt- en dan nog een random filmpje er bij van dierenmishandeling. Made me sick :F Nee serieus, ik word daar ziek van :c - IK DWAAL AF! Ik wilde mijn hulp aanbieden met het forum- maar toen herinnerde ik me dat ik niet kan coderen nog ontwerpen- helaas! Maar ik wacht met smart af wanneer het af komt en dan meldt ik me als de bliksem aan :3

_________________
"We came into this world together,

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Tumblr_n7y5jzEUYn1qg4mbyo3_500

we belong together"

A Lion Of The Rock
A Lion Of The Rock

Aantal berichten : 201
Registratiedatum : 14-12-13
Leeftijd : 23
Naam : Lianne

Profiel bekijken http://roaringwithpride.tumblr.com/

Terug naar boven Ga naar beneden

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Empty Re: [Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Bericht van CCDragon op zo 9 feb 2014 - 19:54

Even wat dingen op een rijtje:

Starter Rules:
* Je karakter is tussen de 18 en 20 jaar oud (afhankelijk of hij/zij de Highschool
in 6, 7 of 8 jaar gehaald heeft)
* Je karakter heeft een geldbedrag tussen de 100 en 600 euro om
mee te beginnen, afhankelijk van zijn sociale postie (naar eigen keuze).
* De Pokémon waarmee je begint wordt gegeneerd door een Mod die daarvoor een Random
Generator gebruikt.
* Elke Starter Pokémon is basic en level 5.

Buying Rules:
* OOC koop je een Pokémon door dit in het desbetreffende topic te melden.
* Het geldbedrag word afgeschreven van je account, waarna je IC de Pokémon in bezit krijgt.
* Je kan alleen Pokémon kopen die op dat moment in de shop worden aangeboden.

Battle Rules:
* Stel van te voren vast of het een gevecht tot de dood is.
* Het doden van andermans Pokémon mag niet zonder OOC toestemming
van de eigenaar.
* Stel van te voren een geldbedrag vast dat de winnaar ontvangt.
* Wanneer een Trainer opgeeft of voortijdig zijn Pokémon terugtrekt,
gaat de winst en het geld automatisch naar de tegenstander.
* Meld je winst altijd in het daarvoor bestemde topic.


Ik vraag me wel een beetje af hoe ik het moet doen met levels. Op KE laten we het gewoon op z'n beloop, maar DD is een veel competetievere omgeving. Zou ik levels dan ook moeten laten kopen, of werken met een bepaald Exp wat ze per post krijgen? Maar dan moet je weer bijhouden wanneer welke Pokémon leveled enzo :/

_________________
[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days 8Cdz9Ap
CCDragon
CCDragon

Aantal berichten : 335
Registratiedatum : 03-01-14
Leeftijd : 26
Woonplaats : Drenthe / Leeuwarden
Naam : Carla

Profiel bekijken http://www.kanto-experience.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Empty Re: [Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Bericht van Lone Wanderer op zo 9 feb 2014 - 19:59

Wat betreft het levelen: is het geen idee dat je per post een aantal punten/een punt krijgt en dat je dan zelf beslist of je die gebruikt om je Pokémon te levelen of om je Pokémon een TM-aanval te leren of om ... I don't know. In ieder geval, dat het niet direct Experience Points zijn, maar dat je zelf kunt kiezen of je ze als zodanig gebruikt, zodat je min of meer zelf het tempo van het levelen van je Pokémon kunt bepalen (als je vind dat je Pokémon te snel groeien t.o.v. de tijd dat je ze hebt, kun je de punten bijvoorbeeld ergens anders aan uitgeven) Snap je wat ik bedoel? XD

En ik had nog een vraag over het genereren van een Pokémon: genereer je dan ook de nature/special ability/globale karaktereigenschappen? Dat lijkt me ook wel grappig namelijk, dat je zelf geen controle hebt of je een irritante of een verlegen Pokémon krijgt Razz


Maar je moet er ook rekening mee houden dat KE er niet onder gaat leiden, alsjeblieft :3

_________________
[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days FLTF-gif
It's your name they are calling... You're welcome home....
Lone Wanderer
Lone Wanderer

Aantal berichten : 177
Registratiedatum : 14-12-13
Leeftijd : 25
Naam : Anja

Profiel bekijken http://hongerspelenrpg.actieforum.com/forum

Terug naar boven Ga naar beneden

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Empty Re: [Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Bericht van CCDragon op zo 9 feb 2014 - 20:08

Hmm, okeee.. Dus je bedoeld meer algemene punten die je zowel aan levels uit kan geven, als aan andere dingen? Maar het kopen van TM's en Evolutiestenen zal eerder met geld gebeuren. Ik zou het wel gewoon als reputatiepunten kunnen gebruiken en dan stellen dat je pas en een evolutie aan kan vragen als je 30 Reputatiepunten hebt ofzo.

And I know D: Daarom twijfel ik ook zo hard!

_________________
[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days 8Cdz9Ap
CCDragon
CCDragon

Aantal berichten : 335
Registratiedatum : 03-01-14
Leeftijd : 26
Woonplaats : Drenthe / Leeuwarden
Naam : Carla

Profiel bekijken http://www.kanto-experience.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Empty Re: [Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Bericht van CCDragon op ma 10 feb 2014 - 15:41

Vanwege alle enthousiaste reacties ben ik langzaamaan toch begonnen met het bouwen van het Dark Days forum (aangezien ik niet echt een betere naam kon verzinnen, laat ik het maar zo). Alleen loop ik tegen een probleem aan: Hoe deel ik het forum in.

Ik neig heel erg naar de indeling van KE, met west en zuid enzo, maar ik denk dat de fora dan teveel op elkaar gaan lijken en daarmee zou DD zijn doel voorbij schieten, namelijk: anders zijn.

Dus wat moet ik doen? Nieuwe gebieden en steden verzinnen? Of wel de originele steden etc gebruiken, maar dan de beschrijvingen etc heel anders doen?

_________________
[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days 8Cdz9Ap
CCDragon
CCDragon

Aantal berichten : 335
Registratiedatum : 03-01-14
Leeftijd : 26
Woonplaats : Drenthe / Leeuwarden
Naam : Carla

Profiel bekijken http://www.kanto-experience.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Empty Re: [Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Bericht van Maretak op ma 10 feb 2014 - 15:57

Ik zou de originele steden en dorpen doen, maar met nieuwe beschrijvingen
Maretak
Maretak
Admin

Aantal berichten : 552
Registratiedatum : 14-12-13
Leeftijd : 20
Naam : Marieke

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Empty Re: [Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Bericht van Chaer op ma 10 feb 2014 - 16:14

Ik zou de namen wel houden, maar hoe de dorpen en steden en misschien zelfs de routes er uitzien mag je geheel zelf verzinnen, misschien dat de steden groter zijn geworden en fabrieken zijn ontstaan et cetera. Misschien ook wel leuk om nieuwe sub-forums te maken die meer bij het onderwerp passen.

_________________
[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days 2d0nzty
Chaer
Chaer

Aantal berichten : 144
Registratiedatum : 14-12-13
Naam : Linn

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Empty Re: [Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Bericht van CCDragon op ma 10 feb 2014 - 16:28

Ik zat ook te denken aan een andere indeling, ipv Noord en Zuid etc. Maar ben bang dat het dan misschien verwarring brengt met de locatie van deze steden. Ik heb nu zoiets (hoofdletters=categorie):

URBAN
Saffron City (Saffron en Celadon zijn nu bijna aan elkaar gegroeid)
Celadon City (Door de sterke groei is Celadon zijn karakter als regenboog stad verloren)
Pewter City (vanwege zijn afgelegen karakter is de stad erg crimineel geworden)
Cerulean City (naar het idee van vele de mooiste stad van kanto, met veel ruimte en een vriendelijk karakter)
Vermillion City (groeide sterk in de industriële revolutie, vanwege zijn haven)

RURAL
Lavender Town
Pallet Town
Fuchsia City (valt onder buitengebied, vanwege de boerderijen etc)
Viridian City (raakte half uitgestorven na de opheffing van de League en Gyms)

OUTSKIRTS
Viridian Forest
Mount Moon
Cinnabar Island (verwoest door uitbarsting)
Seafoam Islands

_________________
[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days 8Cdz9Ap
CCDragon
CCDragon

Aantal berichten : 335
Registratiedatum : 03-01-14
Leeftijd : 26
Woonplaats : Drenthe / Leeuwarden
Naam : Carla

Profiel bekijken http://www.kanto-experience.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Empty Re: [Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Bericht van Lone Wanderer op ma 10 feb 2014 - 17:36

Ik zou het Viridian Forest misschien helemaal platbranden... dat vind ik wel typisch iets voor zo'n soort op geld beluste regio Razz Ik zou overigens ook de namen hetzelfde houden, dan is er tenminste nog iets dat de leden meteen bekend voorkomt, zeg maar. Smile

_________________
[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days FLTF-gif
It's your name they are calling... You're welcome home....
Lone Wanderer
Lone Wanderer

Aantal berichten : 177
Registratiedatum : 14-12-13
Leeftijd : 25
Naam : Anja

Profiel bekijken http://hongerspelenrpg.actieforum.com/forum

Terug naar boven Ga naar beneden

[Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days Empty Re: [Forum Idee] Pokémon;; The Dark Days

Bericht van Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Pagina 1 van 3 1, 2, 3  Volgende

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum