Enkele ideeën

Ga naar beneden

Enkele ideeën Empty Enkele ideeën

Bericht van Maretak op ma 22 dec 2014 - 14:54

Ik heb enkele forum-ideeën, maar ik weet niet of ik ze zal uitvoeren :/ Waarschijnlijk worden ze toch niet actief, want weinig forums worden echt goed actief :/

Idee #1: Reinooa:
R E I N O O A

Hoi iedereen, Marieke is weer hier met een forum idee xD

I N T R O // U I T L E G
Welkom in Reinooa, een wereld waar mensen vergelijkbaar leven als de mensen op aarde, maar dan zonder dieren zoals de dieren die wij kennen. De dieren in deze wereld zijn namelijk anders dan de dieren op aarde, ze heten ook niet “dieren” maar “magypa” (Dat spreek je uit als Maa-Djie-Paa).
Magypa zijn wezens die zij aan zij met mensen leven en lijken vaak op de dieren die wij kennen, maar zijn niet hetzelfde. Ook heeft elke magypa een eigen element, dit element verschilt per individuele magypa en kan een van de volgende elementen zijn: Water, Aarde, Vuur, Lucht, Duisternis, Licht. Er zijn verschillende soorten magypa, zo heb je Quackua, die vergelijkbaar is met een eend en Ariash, een soort schaapachtige magypa en natuurlijk nog een hoop anderen.
Mensen hebben geleerd om de magypa te temmen, dit hebben ze gedaan door middel van magie in de vorm van kaarten. Deze kaarten zijn er in verschillende soorten, maar de twee belangrijkste zijn capsulekaarten en effectkaarten.
Capsulekaarten zijn kaarten die een magypa als het ware kunnen opslokken en deze veranderen in een plaatje op de kaart, waardoor deze op een soort kaart uit een Trading Card Game lijkt. Enkel de persoon die de magypa in de kaart heeft gestopt kan deze er weer uit halen. Raak je een capsulekaart aan waar een magypa in zit, dan verdwijnt het plaatje en komt er enkele informatie over de magypa te staan.
Een effectkaart heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een speciaal effect op een magypa. Dit effect verschilt per kaart, zo heeft de ene kaart een helende werking en de andere juist een vergiftigende werking.
Er zijn mensen die hun magypa trainen om de vaardigheden van het wezen te verbeteren, want iedere magypa heeft een element dat bij zijn of haar soort hoort. Een Quackwa heeft het element water en Ariash het element vuur, om maar even een voorbeeld te noemen. Sommige van deze mensen trainen hun magypa om hen te helpen bij hun werk of andere dingen, anderen trainen hun magypa voor gevechten. Deze gevechten zijn vaak vriendschappelijk en soms worden er ook toernooien georganiseerd waar prijzen mee te winnen zijn. Bij dit soort gevechten gebruiken de magypa hun speciale krachten tegen elkaar, deze krachten hebben te maken met het element van de magypa. Een magypa van het element vuur zal dus geen water-krachten kunnen hebben.
Ieder mens kan maar één magypa hebben, maar dat betekend niet dat ze voor altijd dezelfde magypa hebben, magypa hebben namelijk verschillende stages.

V O O R B E E L D ~ C A P S U L E K A A R T

Soort: Quackwa
Naam: Henkie
Element: Water
Stage: 1

Idee #2: Starpath:
Welkom op Starpath! Dit forum is deels gebaseerd op de boekenserie 'Warrior Cats' maar er zijn een boel dingen die toch wat anders lopen. Het gaat hier niet met gewone katten, maar menselijke wezens die veel van katten weg hebben. Ze lijken wel op katten, maar zijn stukken groter en lopen op achterpoten met kleren aan, bijvoorbeeld. Dit is natuurlijk een beetje ingewikkeld, maar daarvoor bestaat dit topic; om informatie te geven over deze RPG.
DE SCHOOL EN OMLIGGENDE GEBIEDEN:

Starpath is een gebouw dat bestaat uit 5 blokken die door gangen met elkaar worden verbonden. Elk blok is eigendom van een groep, en in de gangen worden de lessen gegeven. In het midden is een groot veld dat wordt gebruikt voor festiviteiten en trainingen. Om de school heen ligt een groot bos wat bijna oneindig lijkt. Aan het einde is er een soort grijzige mist, waar je heel soms de kans hebt om normale mensen te spotten. Mensen zijn hier eigenlijk alleen bekend uit legendes en worden zelden gezien. Het is heel moeilijk om door de mist heen te komen, meestal moeten katten het al snel opgeven om terug te gaan. Heel soms gebeurt het wel eens dat een kat in het niets verdwijnt, en er wordt gezegd dat die dan in de wereld van de mensen terechtkomt, om dan een ‘normale’ kat te worden. In het bos zijn er heidevelden, rivieren, rotsformaties en moerassen. Er zijn enkele kleine nederzettingen van kleine groepjes, maar meestal blijven die niet lang. Vandalistische katten willen er ook nog wel eens rondzwerven.
DE KARAKTERS EN GROEPEN:

DE KARAKTERS EN GROEPEN
De figuren die op Starpath, een speciale school voor kat-mensen, rondlopen zijn voor een groot deel 'Apprentices' en 'Warriors'. Het zijn wezens met een vacht, oren, en een katachtig lichaam, maar ze hebben veel dingen van mensen weg. Ze lopen bijvoorbeeld op hun achterpoten, zijn bijna net zo intelligent en lang als mensen en dragen kleren.
Je hebt 5 groepen op deze School; Thunder, River, Wind, Shadow en Star. Je wordt op jonge leeftijd bij deze groepen ingedeeld, maar als later blijkt dat je ergens echt niet thuishoort kan je soms met toestemming van het schoolhoofd veranderen.
Thunder: De meeste katten bij Thunder zijn moedig, dapper, maar zullen de regels breken als dit nodig is om goed te doen. De meeste katten van Thunder zijn goed in Jaagtechnieken en Plantenkennis, dit zijn dan ook de vakken waarin de groep uitblinkt. Thunderkatten hebben een gele band die ze meestal om hun pols dragen waarop een bliksemflits is afgebeeld.
River: Riverkatten zijn zeer slim en goede vechters. Ze staan bekend om hun agressieve uitvallen tegen andere groepen, maar tegen elkaar zijn de katten vriendelijk als een grote familie. Pesterijen zijn zeer zeldzaam in deze groep. Ze zijn goed in de Clangeschiedenis en in Gevechtstechnieken. De Riverkatten dragen een blauwe band, meestal om hun voorhoofd waarop een golf is afgebeeld.
Wind: Windkatten zijn erg snel en lenig. Ze zijn loyaal en vriendelijk, maar soms een beetje té patriottistisch. Ze houden niet van geweld en zullen eerder wegrennen dan iemand een klap verkopen. Ze blinken uit in Gym en Verdedigingstechnieken, meer dan andere groepen. Ze dragen een crémewitte band die ze meestal om hun bovenbeen vastmaken met een spiraal die de wind moet voorstellen erop.
Shadow: De meeste leerlingen bij Shadow zijn nogal verlegen en onvoorspelbaar. Ze zijn soms wat mysterieus, en worden nerveus wanneer je ze aanvalt. Ze zijn echter wel zeer loyaal en zullen altijd anderen proberen te beschermen. Ze blinken uit in Prooikennis en Plantenkennis. Ze hebben een grijze band met donkere ogen die ze vaak als broekriem dragen.
Star: De Starkatten zijn niet zomaar leerlingen. Hier kan je eigenlijk nauwelijks jonge katten vinden; dit is de groep die voornamelijk bestaat uit katten die zich zo goed hebben bewezen dat ze een speciale rang verdienen en de katten die de school hebben opgericht. Ook het schoolhoofd en zijn/haar familie hoort hierbij. Starkatten hebben een speciale band die wit met blauw is. Ze dragen deze meestal schuin over hun borst, zoals je een tas zou dragen. Deze heeft een zwarte ster als printje en een extra flap eraan zodat je kan zien dat ze van een hogere rang zijn.
DE RANGEN:

DE RANGEN
Op Starpath zijn er enkele rangen die je figuur kan bekleden. Dit zijn;
-Schoolhoofd/Leader, een kat die samen met zijn/haar familie de school bestuurd. Iedereen moet naar deze kat luisteren, het maakt niet uit welke rang je bent. Enkel medicine cats mogen in sommige gevallen het advies van deze kat negeren, maar anders nooit. Deze kat krijgt een strik aan zijn/haar band.
-Deputies, dit zijn de katten van elke groep die die bepaalde groep leiden. Dit zijn meestal oudere leerlingen die hun groepen vertegenwoordigen. Voor deze rang moeten de leerlingen ten minste gespecialiseerd zijn in Psychologie, Charismatie en Psychiatrie. Deze katten krijgen een metalen ster aan hun banden. Sommige deputies kunnen een onderscheiding krijgen als ze andere leerlingen hebben gered; een aluminium ringslang aan hun band.
-Krijgsraad, drie of vier katten van elke groep die belangrijke dingen met hun deputies mogen bespreken. De deputy geeft het op zijn/haar beurt weer door aan het schoolhoofd. Ze moeten in één van de vakken ‘Charismatie’ en ‘Psychiatrie’ gespecialiseerd zijn. Deze katten krijgen een klein bronzen knopje in hun band, boven het teken.
-Medicine cats, dit zijn de katten die voor gewonden zorgen en de prooi die van de jacht is gekomen inspecteren op verrot of ziek voedsel. Ze moeten de vakken ‘Plantenkennis B’, ‘Genezing’, ‘Psychologie’ en ‘Psychiatrie’ hebben gevolgd. Voor de rest moeten het ook goede jagers en vechters zijn, aangezien ze ook moeten vechten en jagen met de rest. Ze krijgen een aluminium hulstblad aan hun band.
-Warriors, de volwassen katten die de apprentices lesgeven in de vakken en jaag/vechtpatrouilles mogen leiden. Ze hebben hun training afgemaakt en zijn afgestudeerd. Ze hebben een rode streep op hun band en zijn meestal ouder dan 16 jaar.
-Apprentices, de katten die bezig zijn met hun training. Ze zijn tussen de 6 en 16 jaar en moeten het basispakket van lessen volgen. Apprentices die zeer goede resultaten hebben mogen ook les krijgen in de extra vakken, zoals die voor medicine cats, deputies en gewoon slimmere katten. Ze hebben een basis-badge.
-Kiddies, de katten jonger dan 6 jaar die bij hun ouders, vlak buiten de school wonen. Zolang ze jonger dan 5 jaar zijn mogen hun ouders vrij nemen en krijgen ze hun eten van de school zelf. Wanneer ze 6 jaar zijn mogen ze beginnen met trainen op de school. Ze hebben nog geen badge.
DE VAKKEN:

BASISPAKKET
-Plantenkennis
-Prooikennis
-Gevechtstechnieken
-Jaagtechnieken
-Gevechtstraining
-Verdedigingstechniek
-Jaagtraining
-Algemene kennis
-Clangeschiedenis
-Algemene geschiedenis
-Gym

EXTRA VAKKEN
(Med. = Medicine cat)
(Dep. = Deputy/Leader)
(Event. = Warriors met bovengemiddelde kennis)
-Plantenkennis B. (Med.)
-Genezing (Med.)
-Psychologie (Med. en Dep.)
-Charismatie (Dep. en Event.)
-Psychiatrie (Med. Dep. Event.)[/color]
Deze uitleg is geschreven door Jojo (Jojoneon), maar het idee is door mij verzonnen

Misschien dat ik dit later nog een beetje aanpas...
Maretak
Maretak
Admin

Aantal berichten : 552
Registratiedatum : 14-12-13
Leeftijd : 20
Naam : Marieke

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Enkele ideeën Empty Re: Enkele ideeën

Bericht van Jazzy op ma 22 dec 2014 - 17:04

Wow, super gave ideeën! Het is alleen al heel erg gecompliceerd en misschien moeilijk om te begrijpen voor anderen. De meest succesvolle rpg's zijn vaak redelijk simpel in hun idee. Misschien dat je daarom een aantal dingen kunt weglaten. Een tip is om je idee in één zin proberen te omschrijven (voor de mensen die geen zin hebben om een lange uitleg te lezen) en dan is het ook meteen duidelijker.

Het eerste idee vind ik iets origineler (heeft iets weg van pokemon tho?) Het tweede idee is ook heel gaaf, maar ik zie nog niet helemaal hoe dat gaat werken. Het is alleen al heel moeilijk voor mensen om plaatjes te vinden van katachtige mensen. Plus dat er al een hele grote rpg is over Warrior Cats en ondanks dat dit iets heel anders is, zullen mensen misschien toch eerder naar die rpg gaan ):

Ik denk dat je, als je er heel veel tijd & moeite in stopt, hier verder best een werkende rpg van kan maken hoor (:
En als je denkt dat het toch niet geschikt is kun je misschien zelf een verhaal schrijven met één van deze plotten. Het is beide best interessant! Dus zonde om er niets mee te doen.
Succes! ^^

_________________
Enkele ideeën 2dirgv5
It's not who you are that holds you back -- It's who you think you're not
Jazzy
Jazzy

Aantal berichten : 29
Registratiedatum : 13-04-14
Leeftijd : 22
Woonplaats : Overijssel
Naam : Nadine

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum