;races

Ga naar beneden

;races

Bericht van Valar Morghulis op zo 22 dec 2013 - 20:34

dwarves
short description of dwarves.
Dwergen zijn korte, gezette wezens die iets langer zijn dan Hobbits, maar veel groter en zwaarder. De meeste dwergen hebben dikke, weelderige baarden waar ze trots op zijn. Vaak vlechten ze hun baarden dan ook, en stoppen de uiteindes in hun riemen.

Dwergen zijn trots en koppig en zijn erg robuust, zodat ze de gevaren van hun tijd kunnen weerstaan. Ze zijn fysiek erg sterk en hebben een groot uithoudingsvermogen, vooral in hun vermogen om lang tegen hitte en kou te kunnen, en ze kunnen met gemak zware lasten dragen. Dwergen leven langer dan mensen, vaak ongeveer rond de 250 jaar. Dwergen zijn in staat om ambachtelijke vaardigheden snel onder de knie te krijgen, vooral die die te maken hebben met metaal of steen.

Dwergen zijn een van de beste mijnwerkers die ooit in Middle-Earth geleefd hebben. De dwergen groeven immens diepen hallen onder bergen waar ze hun steden bouwde. Dwergen mijnwerkers groeven voor geliefde mineralen, zoals goud, ijzer, koper, en zilver in vele bergen in Middle Earth, hoewel zij kool mijnbouw degraderend vinden.

Hun steden zijn onder bergen of bergketens. Dwergen mijnwerkers graven in de bergen om zo een ingang te creëren, en graven dan door en onder de berg om grondwerk voor hun steden te creëren. Dwergsteden zijn enorm en erg duur en bereiken de diepe dieptes van de aarde. Dwergen bleven doorgaan met hun mijnbouw en vergrootte d steden en ontdekte meer middelen zoals kostbare metalen en mineralen.

Bekende Dwergensteden:
• Khazad-Dûm, onder de Misty Mountains.
• Nogrod en Belegost, onder de Blue Mountains.
• The Lonely Mountain aka Erebor.
• De Grey Mountains.
• De Iron Hills.
• De Glittering Caves.
• De Red Mountains, aka Orcarni.

De dwergentaal is gecreëerd toen de dwergen zelf ook gecreëerd werden en word Khuzdul genoemd. Het is een ruw klinkende taal en klinkt vreemd en hard voor andere wezens, en geen enkele niet-Dwerg mag hun taal onder de knie krijgen want het word bewaakt met jaloezie. Ze spreken hun eigen taal nauwelijks wanneer er niet-Dwergen bij zijn en prefereren het gebruik van de talen van andere rassen wanneer ze samen met niet-Dwergen zijn.
THANKS!elves
short description of elves.
Elven hebben meestal ongebruikelijk knappe gezichten en lichamen en zijn lang en slank. Hun zicht en hoorvermogen is veel beter dan dat van mensen. Ook zijn ze erg talentvolle ambachtslieden en hun waarneming van de dingen om hen heen is veel groter dan bij mensen. Of dit een aangeboren vaardigheid is, of komt door ervaring na zo lang geleefd te hebben is niet bekend. Elven zijn licht op hun voeten en kunnen grote afstanden afleggen zonder sporen achter te laten en zijn in staat om over sneeuw te lopen terwijl de laarzen van mensen weg zouden zinken. Ze hebben geen slaap nodig, maar zijn in staat om in een soort trance te gaan  (ze kunnen zich echter nog wel voortbewegen in deze trance) om hun krachten te behouden. Ze strijden vooral met pijl en boog, maar zijn ook zeer goede zwaardvechters.

Elven zijn onsterfelijk. Ze kunnen niet doodgaan van ouderdom of ziekte, maar wel van fysieke verwondingen. Ook kunnen Elven sterven van wegkwijnen in hun enorme hallen in Middle-Earth. Op gegeven momenten vertrekken Elven uit Middle Earth om naar de Undying Lands in het Noorden te gaan, waar het Kwaad niet kan komen en niks ooit sterft, om daar te wachten op de ondergang van de wereld.

De Elven wonen in grote, prachtige steden waar het Kwaad vaak niet binnen kan dringen. Elven houden van muziek en rijm en dit is ook vaak te vinden in hun rijken. De hallen, trappen, steden en paleizen zijn vaak hoog en licht.

Bekende Elvensteden:
• Rivendell
• Gondolin
• Caras Galadhon
• Thranduil’s Halls, in Mirkwood
• Menegroth
• Grey Havens
• Nargothrond
• Alqualondë

Er zijn verschillende Elventalen, aangezien er verschillende Elvenrassen bestaan. Wat alle talen echter in het gemeen hebben is dat ze sierlijk en vloeiend zijn. Elven spreken hun taal vrijlijk en het maakt hen niet uit wie het hoort en wat zij ermee doen. Elven zijn ook in staat met gemak andere talen onder de knie te krijgen en deze vloeiend te spreken.
THANKS!hobbits
short description of hobbits.
De meeste Hobbits leven langer dan mensen, een ras waar zij van afstammen. De gemiddelde leeftijd van een Hobbit os ongeveer 100 jaar, hoewel het niet ongebruikelijk is voor een Hobbit om meer dan drie decennia langer te leven. Het meest onderscheidende kenmerk van een Hobbit is zijn korte gestalte. Ze zijn korter dan dwergen en meestal tussen de twee en vier voet in lengte. Geleidelijk aan zijn de  Hobbits zelfs nog korter geworden.

Een typische Hobbit heeft een rond, joviaal gezicht en oren die een heel klein beetje puntig zijn. Hobbits zijn goede luisteraars en hebben een uitstekend zicht. Hoewel Hobbits geneigd zijn enigszins dik te zijn en niet van onnodig haasten houden, zijn ze erg lenig en handig in hun bewegingen. Hobbits hebben grote, harige voeten met leerachtige zolen. Ze dragen bijna nooit schoenen of laarzen en zijn in staat geluidloos en onopgemerkt rond te sluipen. De Hobbits die in de Shire wonen gaan gekleed in felle kleuren en zijn gek op groen en geel. Hun haar is meestal ligt tot donkerbruin, blond of goudrood en is bijna altijd krullerig.

De meeste Hobbits houden van landbouw, eten, bier, feestjes en het geven en ontvangen van cadeautjes. Ze zijn meestal vriendelijk en zorgeloos, maar zijn erg verlegen wanneer er Mensen in de buurt zijn. Hobbits prefereren een stil, rustig en kalm leventje en houden van rookpijpen en het blazen van rookringen. Ze zijn erg onwetend en hebben weinig door van hoe het eraan toegaat in de rest van de wereld. Ze wonen in Hobbit-Holen.
THANKS!istari
short description of istari.
Er is niet veel bekend over de Istari, ook wel de Wizards genoemd. Ze droegen de vorm van oude Mensen, maar ze waren krachtig en verouderde erg langzaam, of helemaal niet. Ze beschikte grote vaardigheden of lichaam en geest; hun krachten werden door hun staf beheerst. Elke Istari heeft zijn eigen kleur en rank in de Order.

De Istari leefde oorspronkelijk in de Undying Lands, en zijn toen op verzoek van hun opperste naar Middle-Earth gegaan als boodschapper. De krachtigste Itari gaat gekleed in wit, gevolgd bij de Grijze en de Bruine, en dan komen de twee Blauwe. Er schijnen nog meer Istari te zijn in de Undying Lands, die misschien nog wel krachtiger zijn dan de White Wizards.
THANKS!


mankind
short description of mankind.
De mensen in Middle-Earth verschillen maar weinig van de mensen die wij kennen op Aarde. Ze zijn sterfelijk, en kunnen dus dood gaan aan ouderdom, ziekte en fysieke verwondingen. Het word gezegd dat Mensen het 'mindere volk' zijn, door hun korte levensduur en doordat ze acties ondernemen terwijl ze geleid worden onder emoties. Mensen worden gezien als dwazen, maar net als alle andere rassen in Middle-Earth zijn ze erg veelbelovend.

Mensen leven verspreid in heel Middle Earth. Hieronder een lijst van bekende steden die bewoond worden door Mensen:
• Dale
• Lake-Town
• Minas Tirith
• Osgiliath
• Dol Amroth
• Fornost
• Umbar
• Bree
THANKS!
avatar
Valar Morghulis

Aantal berichten : 78
Registratiedatum : 20-12-13
Woonplaats : asgard
Naam : the elvenking → valar morghulis

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum