Kickstart
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

{Sheets} Basis sheet codes

Ga naar beneden

{Sheets} Basis sheet codes Empty {Sheets} Basis sheet codes

Bericht van Cricket zo 26 jan 2014 - 14:13

Dit zijn basissheets die je gewoon mag gebruiken en mee prutsen. Je mag ze altijd naar eigen inzicht bewerken en als je vragen hebt, stel ze gerust!~ Onthoud wel dat coderen tijd kost en dat ik twee dagen aan het prutsen geweest ben voordat ik uiteindelijk het gewenste resultaat had (Met niemand om vragen aan te stellen, mind you), dus probeer het altijd eerst even zelf te fixen.

Ik zet gewoon een heleboel variaties neer, zodat mensen die niks met code hebben helemaal niks hoeven te doen of tenminste, zo weinig mogelijk. Alle codes zullen automatisch een scrollbar aanmaken als de maximale hoogte of breedte overschreden wordt.

Dingen in de code:
Div align="..." - Dit zegt of iets gecentreerd is, links staat, of recht staat. Je kunt op de plek waar ik nu puntjes heb neergezet in dit voorbeeld vier dingen neerzetten. Justifty, Left, Right, en Center. Div align geeft aan hoe je blok of tekst zich gedraagt. In het basisblok heb je 2 Div Aligns, eentje geeft de positie van het gehele blok aan (Dus of hij gecentreerd, rechts, links ofzo staat). De tweede geeft aan hoe de tekst zich moet gedragen in het blok. Justify rekt uit over de hele pagina in het geval van tekst. In het geval van het positioneren van de sheet zelf, zal Justify weinig uitvoeren.
background-image:url(...) - Hier kun je op waar nu de puntjes staan de link van je achtergrond plaatje neerzetten. Als je er een (Gedeeltelijk) transparant plaatje neerzet, wordt het blok dan doorzichtig!
color: - Als je color ziet staan naast de tekst (Dus in de Div style="color:...;") kun je daar de kleur aangeven. Dit kan doormiddel van #kleurcode of door gewoon de engelse naam van de kleur. Kleurcodes kun je o.a. met colorpicker.nl uitzoeken.
font-size - Dit geeft de grote van het lettertype aan.
Width&Height: - Deze geven de hoogte en breedte van je blok aan.

Dit is een basisblok


Code:
<div align="center"> <div style="background-image:url(http://fc03.deviantart.net/fs11/i/2006/181/3/8/Texture_21_by_JadedReality.jpg);height:490px;width:500px;border:1px solid black; border-radius:60px;margin-top:25px;padding:10px;overflow-y:auto; overflow-x:auto;"><div align="left"><div style="color:black;font-size:10px;border-radius:60px;">Dit is een basisblok</div></div>
</div></div>

Dit is een basisblok met ronde hoeken met een intern blok met ronde hoeken.


Code:
<div align="center"> <div style="background-image:url(http://fc03.deviantart.net/fs11/i/2006/181/3/8/Texture_21_by_JadedReality.jpg);height:490px;width:500px;border:1px solid black; border-radius:60px;margin-top:25px;padding:25px;"><div style="background-image:url(http://i44.tinypic.com/iyfsja.png);height:440px;width:450px;border:1px solid black; border-radius:60px;margin-top:25px;padding:12px;overflow-y:auto; overflow-x:auto;"><div style="color:black;font-size:10px;height:440px;width:433px;border-radius:60px;">Dit is een basisblok met ronde hoeken met een intern blok met ronde hoeken.</div></div>
</div></div></div>
Cricket
Cricket
Admin

Aantal berichten : 479
Registratiedatum : 08-12-13
Woonplaats : Apeldoorn
Naam : Babs

https://kickstart.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum